Aki régóta követi a munkásságom, az nagyon jól tudja, hogy az egyensúlyra törekszem és 20%-ban fogyasztok csak glutén és tehéntejből készült ételeket.
AZONBAN, ha már rendelkezünk valamilyen emésztőrendszeri egyensúlytalansággal, felborult bélflórával, diagnosztizált betegséggel, intoleranciával vagy a táplálkozásunk rostban szegény, napi szinten túlhajtjuk magunkat, fokozott stresszhatás ér akkor önmagában a glutén és tejmentes étkezés nem fogja megoldani a problémát!
Puffadással és székrekedéssel sok esetben találkozhatunk, azonban a megszüntetéséhez meg kell találni a probléma gyökerét, ugyanis más-más megközelítést és protokollt igényelnek, ezért is fontos, hogy személyre szabott legyen az étrend vagy életmódbeli ajánlás.
Érdemes a fent említett okokat is mérlegelni.
Táplálkozásunknak hatalmas szerepe van szervezetünk normál működéséhez, de nem szabad elfelejteni, hogy ez „egy része a kirakósnak”, a mozgásról, az alvásról, a regenerációról és a stressz kezelésről sem szabad megfeledkezni, hiszen ezekkel együtt lesz teljes a kép és érhetünk el sikereket!