Barion Pixel

Hogyan készíts vércukor és inzulinbarát kását?

Sokan fogyasztanak zabkását reggelire, azonban önmagában egy natúr vagy szénhidrát domináns zabkása, nem megfelelő alapanyagokkal kombinálva nagyon megdobhatja a vércukor és inzulinszintet.

RENGETEKFÉLEKÉPPEN lehet, de bemutatom Nektek, ahogy én szoktam:

A kása alapja, olyan gluténmentes álgabona, ami fehérjében és rostokban is gazdag, mint rizs, quinoa vagy zab.

Rizskása esetén, a rizst csakis visszahűtött formában fogyasztom, így nem emeli meg a vércukor és inzulin szintem, továbbá rezisztens keményítő tartalma miatt, támogatom vele a jó bélbacikat is.

Készíthetjük csak vízzel, vagy vízzel és valamilyen növényi tej keverékével. Én kókusztej és víz keverékével szoktam, édesítésre pedig glicint vagy banánt használok. Ez függ a napi aktívitásomtól is.

Már van egy alap kásám, ami tartalmaz szénhidrátot, minimális zsírt a kókusztej miatt, illetve valamennyi fehérjét is. A fehérje mennyiséget, natúr rizsfehérjével szoktam emelni, ezzel pedig lassítom a felszívódást is.

Jó zsírokkal, mint dió, chia mag, lenmag, kendermag esetleg magvajak, mint mogyoró, kesudió, mandula tovább tudjuk lassítani a felszívódást. Arról nem is beszélve, hogy ezzel további hasznos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juttatjuk a szervezetünket.

Szerintem nincs kása, GYÜMÖLCS nélkül.

Azonban, gyümölcs választásnál is vegyük figyelembe, azok fruktóz tartalmát és vércukorra gyakorolt hatását. A sejtek inzulin iránti érzékenysége változó, reggel és este a legrosszabb, így 10g fruktóznál nem ajánlott többet fogyasztani egy étkezésen belül.

Részesítsük előnyben a bogyós gyümölcsöket, mint málna, szeder, áfonya, vörösáfonya stb… Nálam nagy favorit az ÁFONYA, ami magas az antioxidáns tartalommal és alacsony cukortartalommal rendelkezik.

Ízlés szerint, megszórhatjuk még házi granolával, hogy legyen benne a magokon kívül, extra ropogós elem. /Nálam granola hiány miatt étcsoki volt./

..és el is készült a jó szénhidrátokat, fehérjét, zsírokat tartalmazó, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban gazdag, lassú felszívódású, vércukor és inzulin barát kása.

Ugye nem is olyan bonyolult!?

 

MyProteinhez állandó 20% kedvezmény van, ezt bármikor tudod használni, azonban minden hónapban vannak napok, amikor 41-44% kedvezménnyel lehet vásárolni (ezeket sztroriban szoktam jelezni), mindkét esetben a linken keresztül kapod a kedvezményt (kosárban látod majd a levonást):

https://tidd.ly/2K133Jm

Social Media

További cikkek

Kérdésed van? Küldj üzenetet