Barion Pixel

6 egészséges dressing, hogy feldobd a salátádat

Finom, könnyű és alakbarát dressingek, amivel fel tudod dobni a salátádat.

Salátáról egyből a száraz jégsaláta ugrik be? – AKKOR EZT ÉRDEMES ELOLVASNOD!

Kétségtelen, hogy a saláta tökéletes kiegészítője egy kiegyensúlyozott étrendnek.

Azonban nem csak a jégsaláta létezik, száraz csirke hússal, ahogy azt a legtöbben fogyasztják.

Érdemes itt is a változatosságra törekedni, színes alapanyagokkal feldobni, de talán egy igazán jó saláta lelke maga a dressing (öntet).

Sajnos a legtöbb bolti öntet tele van hozzáadott cukorral, tartósítószerekkel és mesterséges aromákkal, amelyek fogyasztása nem igazán javasolt.

Az otthoni salátaöntet elkészítése egyszerű és költséghatékony alternatíva a bolti fajtákhoz képest.

 

BALZSAMECETES SALÁTAÖNTET

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál (45 ml) balzsamecet
  • 1 evőkanál (15 ml) dijoni mustár
  • 1 gerezd tört fokhagyma
  • 1/2 csésze (118 ml) olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Keverjük össze a balzsamecetet a dijoni mustárral és a fokhagymával. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsuzzuk ízlés szerint.

2 evőkanál (30 ml) adag a következő tápanyagokat tartalmazza:

Kalória: 166

Fehérje: 0 gramm

Szénhidrát: 1 gramm

Zsír: 18 gramm

 

AVOKÁDÓ-LIME SALÁTAÖNTET

  • Hozzávalók:
  • 1 avokádó, apró kockákra vágva
  • 1/2 csésze (113 gramm) sima növényi joghurt
  • 1/3 csésze (5 gramm) koriander
  • 1/4 csésze (60 ml) lime juice
  • 4 evőkanál (60 ml) olívaolaj
  • 2 gerezd tört fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Egy konyhai robotgépbe tegyük az avokádót, a növényi joghurttal, a korianderrel, a lime levével, az olívaolajjal és a fokhagymával együtt. A

tetejére mehet kevés só és bors, majd addig pépesítjük, amíg a keverék sima, sűrű állagot nem kap.

2 evőkanál (30 ml) adag a következő tápanyagokat tartalmazza:

Kalória: 75

Fehérje: 1 gramm

Szénhidrát: 2,5 gramm

Zsír: 7 gramm

 

MÉZES-MUSTÁROS SALÁTAÖNTET

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze (83 gramm) dijoni mustár
  • 1/4 csésze (59 ml) almaecet
  • 1/3 csésze (102 gramm) méz
  • 1/3 csésze (78 ml) olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Keverjük össze a dijoni mustárt, az almaecetet és a mézet. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk

ízlés szerint.

2 evőkanál (30 ml) adag a következő tápanyagokat tartalmazza:

Kalória: 142

Fehérje: 0 gramm

Szénhidrát: 13,5 gramm

Zsír: 9 gramm

 

GYÖMBÉRES-KURKUMÁS SALÁTAÖNTET

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze (60 ml) olívaolaj
  • 2 evőkanál (30 ml) almaecet
  • 1 teáskanál (2 gramm) kurkuma
  • 1/2 teáskanál (1 gramm) őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál (7 gramm) méz (opcionális)

Elkészítés:

Keverjük össze az olívaolajat, az almaecetet, a kurkumát és az őrölt gyömbért. Az íz fokozása érdekében adhatunk hozzá egy kis mézet is.

2 evőkanál (30 ml) adag a következő tápanyagokat tartalmazza:

Kalória: 170

Fehérje: 0 gramm

Szénhidrát: 2,5 gramm

Zsír: 18 gramm

 

KAPROS-JOGHURTOS  SALÁTAÖNTET

Hozzávalók:

  • 1 csésze (285 gramm) sima növényi joghurt
  • 1/2 teáskanál (1,5 gramm) fokhagyma por
  • 1/2 teáskanál (1,2 gramm) hagymapor
  • 1/2 teáskanál (0,5 gramm) szárított kapor
  • csipet cayenne -i bors
  • csipetnyi só
  • friss metélőhagyma, apróra vágva (opcionális)

Elkészítés:

Keverjük össze a joghurtot, a fokhagymaport, a hagymaport és a szárított kaprot. Adjunk hozzá egy csipet cayenne -i borsot és sót. Tálalás előtt díszítsük friss metélőhagymával (opcionális).

2 evőkanál (30 ml) adag a következő tápanyagokat tartalmazza:

Kalória: 29

Fehérje: 1 gramm

Szénhidrát: 2 gramm

Zsír: 2 gramm

Social Media

További cikkek

Kérdésed van? Küldj üzenetet