Répalepény
Étkezés Reggeli, Vacsora
Édes/Sós Sós
Összetevők
Répalepény
- 180 g sárgarépa (lereszelve)
- 1 db tojás (házithasználtam)
- 60 g kemény kecskesajt
- só ízlés szerint
Feltétek
- sült csirkemell szeletelve
- rukkola
- uborka
- paradicsom
- ajvár (házit használtam, recept találsz az oldalon)
Lépések
- A sárgarépát megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- A kecskesajtot is hozzáreszeljük, majd egy tojást adunk hozzá és alaposan elkeverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk, úgy, hogy 2 nagy lepény legyen belőle, majd 180 fokos légkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Jegyzetek
A feltét lehet teljesen tetszőleges, én növelni akartam a fehérjeforrást, ezért másnapról megmaradt sült csirkemellet vágtam bele. A rostbevitel miatt került bele rukkola (leveles zöldségek nagyon fontosak, gyulladáscsökkentő hatásúak és tele vannak értékes tápanyagokkal), valamint paradicsom, uborka és, hogy ne legyen túl száraz, házi ajvárból tettem még bele.
A 2 db lepény kalóriatartalma, feltétek nélkül: 307 kcal
Szénhidrát: 15,4g Fehérje: 20g Zsír: 18g
alacsony FODMAP, cukormentes, gluténmentes, halmentes, húsmentes, IR barát, minden évszakban fogyasztható, szójamentes, vegetáriánus, zabmentes