Barion Pixel

Répalepény

Étkezés Reggeli, Vacsora
Édes/Sós Sós

Összetevők
  

Répalepény

  • 180 g sárgarépa (lereszelve)
  • 1 db tojás (házithasználtam)
  • 60 g kemény kecskesajt
  • ízlés szerint

Feltétek

  • sült csirkemell szeletelve
  • rukkola
  • uborka
  • paradicsom
  • ajvár (házit használtam, recept találsz az oldalon)

Lépések
 

  • A sárgarépát megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  • A kecskesajtot is hozzáreszeljük, majd egy tojást adunk hozzá és alaposan elkeverjük.
  • Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk, úgy, hogy 2 nagy lepény legyen belőle, majd 180 fokos légkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Jegyzetek

A feltét lehet teljesen tetszőleges, én növelni akartam a fehérjeforrást, ezért másnapról megmaradt sült csirkemellet vágtam bele. A rostbevitel miatt került bele rukkola (leveles zöldségek nagyon fontosak, gyulladáscsökkentő hatásúak és tele vannak értékes tápanyagokkal), valamint paradicsom, uborka és, hogy ne legyen túl száraz, házi ajvárból tettem még bele.
 
A 2 db lepény kalóriatartalma, feltétek nélkül: 307 kcal
Szénhidrát: 15,4g    Fehérje: 20g    Zsír: 18g
alacsony FODMAP, cukormentes, gluténmentes, halmentes, húsmentes, IR barát, minden évszakban fogyasztható, szójamentes, vegetáriánus, zabmentes