Barion Pixel

Epres-csokis korong

Étkezés Desszert, Snack
Édes/Sós Édes

Összetevők
  

  • 500 g friss eper
  • 3-4 kk chia mag
  • 2 kk stevia-eritrit opcionális

Étcsokis réteg

  • 50 g étcsokoládé 74%-os Lidl
  • 1 kk kókuszolaj

Opcionális feltétekkel díszíthetjük a tetejét

  • mandula szeletelt
  • eper darabok

Lépések
 

  • Az friss epret villával alaposan összenyomkodtam, majd hozzákevertem a chia magot és az édesítőt és állni hagytam kb 15-20 percet.
  • Amikor a chia mag miatt már nem volt olyan folyékony az eper (mivel vizet enged magából), akkor egy kör alakú szilikonformába töltöttem és a fagyasztóba tettem kb. 20 percre.
  • Ez idő alatt az étcsokoládét apró darabokra törtem és kis kókuszolajjal 1000 Watton 1 percre a mikroba tettem. Utána folyamatosan kevergettem, hogy a csoki teljesen felolvadjon.
  • A fagyasztóból kivett eper korongokra csorgattam.
  • Itt még meg lehet spékelni akár magokkal vagy gyümölcsökkel és egy picit ismét érdemes visszatenni a fagyasztóba.

Jegyzetek

Kiváló hűsítő desszert, ha valakinek unalmas önmagában enni a gyümölcsöt, pár kocka étcsokival vagy magokkal. 🙂
cukormentes, gluténmentes, halmentes, húsmentes, IR barát, nyári étel, szójamentes, tavaszi étel, tejmentes, tojásfehérje mentes opció, tojásmentes, vegán, vegetáriánus, zabmentes