Epres-csokis korong
Étkezés Desszert, Snack
Édes/Sós Édes
Összetevők
- 500 g friss eper
- 3-4 kk chia mag
- 2 kk stevia-eritrit opcionális
Étcsokis réteg
- 50 g étcsokoládé 74%-os Lidl
- 1 kk kókuszolaj
Opcionális feltétekkel díszíthetjük a tetejét
- mandula szeletelt
- eper darabok
Lépések
- Az friss epret villával alaposan összenyomkodtam, majd hozzákevertem a chia magot és az édesítőt és állni hagytam kb 15-20 percet.
- Amikor a chia mag miatt már nem volt olyan folyékony az eper (mivel vizet enged magából), akkor egy kör alakú szilikonformába töltöttem és a fagyasztóba tettem kb. 20 percre.
- Ez idő alatt az étcsokoládét apró darabokra törtem és kis kókuszolajjal 1000 Watton 1 percre a mikroba tettem. Utána folyamatosan kevergettem, hogy a csoki teljesen felolvadjon.
- A fagyasztóból kivett eper korongokra csorgattam.
- Itt még meg lehet spékelni akár magokkal vagy gyümölcsökkel és egy picit ismét érdemes visszatenni a fagyasztóba.
Jegyzetek
Kiváló hűsítő desszert, ha valakinek unalmas önmagában enni a gyümölcsöt, pár kocka étcsokival vagy magokkal. 🙂
cukormentes, gluténmentes, halmentes, húsmentes, IR barát, nyári étel, szójamentes, tavaszi étel, tejmentes, tojásfehérje mentes opció, tojásmentes, vegán, vegetáriánus, zabmentes